Ontharen / definitief ontharen

Bij Salon Rosita kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

 

Epileren of harsen

Epileren is het met een pincet uittrekken van de haarwortel en haarschacht. Deze methode is alleen geschikt als het gaat om enkele haren en om uw wenkbrauwen te modelleren. Bij harsen worden de haarwortel en de haarschacht met hars verwijderd. Harsen is vooral geschikt voor bovenlip en kin en de grotere oppervlakken zoals armen, benen en rug. Zowel bij epileren als bij harsen komen de haren na enkele weken geleidelijk terug. Kijk voor mijn tarieven in de prijslijst.

 

Ontharen met de MedCos IPL

Ontharen met IPL is een methode voor het verminderen van overbeharing. Tijdens een behandeling met IPL wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil.Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. Geheel pijnloos is de behandeling niet, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

De IPL methode is effectief voor het reduceren van haar. Ze is niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat de haren niet genoeg pigment bevatten. De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL. De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodig.

U mag het te behandelen gebied niet blootstellen aan overmatig zonlicht. Zes weken voor en na de behandelingen moet zonlicht op deze plek vermeden worden. Ook tussen de behandelingen door mag u de plekken niet blootstellen aan zonlicht. Bij het ontharen met IPL zijn meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van minimaal vier weken. Dit is afhankelijk van de plaats op het lichaam.

 

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd.

Er bestaan verschillende methodes. Afhankelijk van de haargroei en de gevoeligheid van de huid bekijken wij welke methode het beste bij u past. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één à twéé jaar en is afhankelijk van de hoeveelheid en de tijdsduur van een behandeling. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter. Als de oorzaak ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Vergoed door zorgverzekeraar:

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen. Salon Rosita is erkend gediplomeerd ontharingsspecialist,. Hierdoor kan behandeling bij mij door uw zorgverzekeraar voor vergoeding in aanmerking komen. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Meer informatie over de ontharingstechnieken vindt u op de website www.anbos.nl.

Aanvullende informatie over overbeharing:

  • Meest voorkomende oorzaken van overbeharing:
  • Erfelijke aanleg
  • Storingen in het hormonale systeem door verandering van de hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang
  • Gebruik van medicijnen of anticonceptiemiddelen
  • Bepaalde ziektebeelden